Librăria Humanitas Oradea vă invită luni, 18 februarie, de la ora 17.00, la lansarea volumului „Eu cu cine votez? Dinamica sistemului de partide în România (1990-2018)” de Cristina Matiuța, apărut la Editura Institutul European.

În cadrul evenimentului, vor lua cuvântul Cristina Matiuța, prof. univ. dr. Radu Carp și prof. univ. dr. Adrian Hatos. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Actualitatea și importanța temei sunt date de subiectul supus analizei: dinamica sistemului de partide din România pe drumul anevoios al democratizării, al învățării normelor, valorilor, principiilor, regulilor (scrise și nescrise) ale democrației. Partidele politice sunt actori principali într-un regim democratic, se află în centrul vieții politice, iar lipsa de incredere în partide și criza reprezentării care afectează democrațiile contemporane sunt argumente în plus pentru investigarea lor. Volumul vine în continuarea unor scrieri în acest domeniu, manifestând toată deschiderea spre bibliografia și cercetările anterioare, fără a se constitui în simpla reproducere sau prelungire a lor. Originalitatea lui este dată de analiza unor teme prea puțin explorate până în prezent (precum partizanatul politic, volatilitatea electorală, clivajele politice ale postcomunismului sau finanțele partidelor între dependența de resursele statului și colonizarea lui). Cartea nu se adresează doar unui public de specialitate, ci tuturor celor interesați de evoluția partidelor politice românești în ultimii 28 de ani.