Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe fostul diector al societăţii Electrica, orădeanul Nicolae Coroiu, la 5 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care fusese judecat pentru abuz în serviciu, alături de fostul senator PSD Cătălin Voicu, condamnat şi el la 7 ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu. 

Sentinţa este definitivă, Nicolae Coroiu fiind deja ridicat de polițiștii bihoreni şi dus la Penitenciarul Oradea. Informaţia a fost confirmată, vineri, prin intermediul unui comunicat al Poliţiei Bihor, conform căruia „joi, 28 iunie a.c., polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bihor au depistat și reținut un bărbat de 62 de ani, din municipiul Oradea, faţă de care Tribunalul București a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnat la 5 ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei la care a fost condamnat”.

Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile declarate de inculpaţi şi de procurorii DNA, menţinând sentinţa pronunţată de Tribunalul Bucureşti în anul 2017. Iniţial, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Cătălin Voicu, în februarie 2017, la 5 ani închisoare cu executare, dar Curtea a constatat că fapta de care este acuzat Cătălin Voicu este concurentă cu cea pentru care fostul senator a fost condamnat în anul 2012 la 7 ani de închisoare şi a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea. Instanţa a menţinut şi confiscarea de la acesta a sumelor de 200.000 euro şi 119.000 lei.
Tribunalul Bucureşti a mai decis ca inculpaţii din acest dosar să plătească în solidar către SC Servicii Energetice Moldova SA despăgubiri civile de 5.284.893 de lei echivalentul a 1.391.339 euro.

Nicolae Coroiu a fost director al sucursalei Electrica Oradea în perioada 2002-2004, iar apoi director general al societăţii până în 2007, când a fost schimbat din funcţie şi când s-a angajat la Universitatea Oradea, unde a predat la Facultatea de Inginerie Energetică.