În data de 23.03.2019, în jurul orei 13.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I – Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român V.M., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în judeţul Olt, la volanul unui autoturism.

La controlul specific, tânărul a prezentat pe lângă  documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Italia.

Cu ocazia verificărilor specifice, colegii noștri au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că persoana în cauză nu  deţine permis de conducere. Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a obţinut permisul de conducere din Italia, în schimbul sumei de 800 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor  de  conducerea pe drumurile publice a  unui autovehicul fără a poseda  permis  de conducere  şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.