În data de 24.03.2019, în jurul orei 03.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, o persoană de sex feminin, care călătorea ca pasager într-un automobil marca Mercedes Benz,  înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, femeia s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din Franţa. Cu ocazia inspecţiei documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că femeia din punct nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat pentru control, motiv pentru care a fost dusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că pasagera este cetățean din Ghana, se numeşte D.V. şi este în vârstă de 27 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.