În data de 21.09.2019, în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean din Belarus, P.A., în vârstă de 24 de ani, la volanul unui automarfar format din cap tractor marca Renault şi semiremorca marca Chereau, ambele înmatriculate în Polonia.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă  documentele de identitate şi documentele autovehiculului.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că înscrisul privind data inspecţiei tehnice periodice de pe certificatul de înmatriculare aparţinând semiremorcii prezintă urme de modificări.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că el este angajat la societatea care deține automarfarul. Acesta a mai declarat că nu avea cunoștință despre modificările efectuate la termenul de valabilitate al inspecţiei tehnice periodice, înscrise pe certificatul de înmatriculare.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficialeurmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.