Peste peste 7.500 de pachete cu țigări nemarcate au fost descoperite, sâmbătă, de polițiștii de la economic din cadrul IPJ Bihor, în urma a două percheziții domiciliare, efectuate la imobilele unui bihorean, bănuit de contrabandă cu țigări. Bărbatul a fost reținut de polițiști, iar ulterior a fost pus sub control judiciar de către procurori.

         

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au efectuat sâmbătă două percheziții domiciliare, pe raza comunei Nojorid, la un bărbat de 45 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de contrabandă în varianta asimilată.

„În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a celui în cauză, polițiștii au descoperit 151.120 de țigarete (7.556 de pachete), de diferite mărci, marcate necorespunzător sau nemarcate, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din contrabandă, depozitate într-o încăpere ascunsă, disimulată printr-un perete din ghips-carton, având accesul obturat și mascat prin așezarea unui dulap cu haine în fața acestuia.

De asemenea, au fost descoperiți 4.500 de lei și 200 de Euro, precum și nouă telefoane mobile.

Cele 151.120 de țigarete, precum și banii și bunurile descoperite în cadrul perchezițiilor domiciliare au fost indisponibilizate în vederea cercetărilor”, a precizat Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat la peste 120.000 de lei.

Imagine

 

În urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus, față de bărbatul de 45 de ani, măsura reținerii pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În urma prezentării sale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

 Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului de 45 de ani.

Acțiunea polițiștilor bihoreni a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: Realitatea de Bihor