Un bărbat din Marghita este cercetat de polițiștii bihoreni, după ce a fost prins cu aproape 5 kg de tutun fără documente legale, pe care îl transporta cu autoturismul său. Oamenii legii au confiscat marfa.

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Marghita au depistat, vineri, în trafic un bărbat de 53 de ani, din Marghita, în timp ce conducea un autoturism.

Potrivit IPJ Bihor, în urma controlului autovehiculului, polițiștii din Marghita au descoperit, pe bancheta din spate, 10 pungi cu materie vegetală, cu o textură uscată, de culoare brun deschis, cu aspect de tutun, cu greutatea totală de 4,746 kg, fără documente de proveniență.

Cele 10 pungi cu tutun pentru fumat au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a (…) 1 kg tutun de fumat”.

Sursa: Realitatea de Bihor