Un orădean, proprietarul unui Bulldog, s-a trezit cu o amendă de 300 de lei după ce câinele său a dat buzna în curtea vecinilor, rănindu-le patrupedul. Incidentul a fost semnalat prin 112, proprietarul fiind sancționat de jandarmii bihoreni.

„Un câine dintr-o rasă periculoasă a intrat în curtea vecinilor şi a rănit câinele aflat în acea curte. Proprietarul câinelui periculos a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 300 lei, conform ordonanţei de urgenţă nr. 55/2002, pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deţinătorul temporar al câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea sau cu uciderea unui animal domestic”, a anunţat Jandarmeria Bihor.

Jandarmii reamintesc posesorilor de câini periculoşi sau agresivi, faptele care constituie contravenţii, cum ar fi neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul sau deţinătorul temporar al câinelui, dacă fapta s-a soldat cu rănirea sau cu uciderea unui animal domestic; neanunţarea la poliţie a pierderii sau a decesului câinilor prevăzuţi la art. 1 din ordonanţa de urgenţă nr. 55/2002, de către proprietar sau de către persoana care îi are în pază, în termen de 48 de ore de la constatare. Cei care încalcă prevederile legale privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi riscă amenzi de la 100 la 3.000 de lei.