Cazul copiilor de la o grădiniță privată din Oradea, îmbolnăviți cu Salmonella în cursul săptămânii trecute, a luat amploare. Numărul copiilor infestați a crescut la 10, o parte dintre ei provenind și de la o altă grădiniță privată din Oradea, ambele deservite de aceeași firmă de catering.

După ce săptămâna trecută mai mulți copii care urmau cursurile grădiniței Crescendo Montessori din Oradea au ajuns la spital, în cazul a doi dintre ei confirmându-se că sunt contaminați cu infecția salmonella, în aceste zile, cazul a luat amploare, după ce și alți copii, de la Grădinița Joyfull, au făcut toxiinfecții alimentare, ajungând la spital și fiind găsiți infectați cu aceeași bacterie. Numărul copiilor bolnavi a ajuns la 10, dintre care doi sunt internați, iar alți 5 așteaptă rezultatul analizelor. De menționat că ambele grădinițe ofereau copiilor hrană asigurată de firma de catering Sarabo Better Food.

„În cazul a şapte copii care frecventau cursurile grădiniţei Crescendo Montessori, rezultatele analizelor au confirmat Salmonella de tip BO, iar în cazul altor trei copii de la aceeaşi grădiniţă, probele sunt încă în analiză. De asemenea, rezultatele au ieșit pozitive și în cazul a trei micuți de la Grădiniţa Joyfull, iar pentru alți doi probele sunt încă în lucru”, a declarat dr. Daniela Rahotă, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. Doar doi copii mai sunt internați la Spitalul Municipal dr. Gavril Curteanu Oradea, starea lor fiind însă stabilă.

Între timp, la firma de catering au început controalele autorităților locale. Astfel, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPCT) Bihor s-a autosesizat şi a sancţionat firma cu o amendă în valoare de 8.000 de lei, însă pentru alte nereguli. În ceea ce îl priveşte pe patronul firmei de catering, Raul Sasca, acesta nu neagă că totul s-ar fi întâmplat din vina angajaților săi, dar a precizat că la verificările instituţiilor de control aceştia nu au fost depistaţi ca purtători de Salmonella, prin urmare așteaptă rezultatul final al anchetei.

 

Sursa foto: Facebook, Crescendo Montessori