Aproape jumătate din țările Europei vor fi reprezentate la Campionatul European U18 masculin Divizia B – ediția 2019 prezentat de Real, eveniment găzduit la Oradea, între 26 iulie și 4 august anul curent. O săptămână ne mai desparte de primul angajament al celei mai de amploare competiții baschetbalistice, din punct de vedere al numărului de participanți, organizată vreodată în orașul de pe Crișul Repede.

24 echipe naționale, între care și România, se vor întrece în incinta Arenei Antonio Alexe, Colegiului Economic Partenie Cosma, respectiv Universității din Oradea. Acestea vor disputa un număr total de 96 meciuri în opt zile de competiție. În total, iubitorii baschetului vor avea oportunitatea să urmărească în acțiune un număr de 288 practicanți ai jocului cu mingea portocalie de pe întreg cuprinsul bătrânului continent.

Formațiile participante au fost repartizate în patru grupe de câte șase echipe fiecare. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare. Iată alcătuirea grupelor:

Grupa A – Polonia, Estonia, Elveția, Belgia, România, Bulgaria
Grupa B – Irlanda, Georgia, Danemarca, Ucraina, Slovacia, Macedonia de Nord
Grupa C – Bosnia-Herțegovina, Israel, Luxemburg, Cehia, Norvegia, Islanda
Grupa D – Belarus, Suedia, Kosovo, Ungaria, Austria, Portugalia

Programul complet al jocurilor poate fi consultat AICI.

Primele două clasate în fiecare grupă obțin calificarea în sferturile de finale. Locurile 3 și 4 vor evolua în turneul locurilor 9-16, iar ultimele două clasate în faza grupelor vor ajunge în turneul 17-24.

Toate meciurile de la acest eveniment vor fi transmise în direct pe canalul YouTube al FIBA, oferind astfel o expunere deosebită sportivilor, antrenorilor și echipelor participante, cât și gazdei acestui eveniment.

Echipa națională U18 masculin a României este condusă de către Hristu Șapera și Răzvan Cenean. Lotul tricolor se află în cantonament la Oradea încă din 10 iulie și a disputat deja două partide de verificare la Arena Antonio Alexe, în compania Slovaciei, victoriile fiind împărțite. România va mai disputa două jocuri test, în compania Macedoniei de Nord, pe 23 și 24 iulie, cu începere de la ora 18:00, la Arena Antonio Alexe. Intrarea la acest meciuri, precum și la Campionatul European U18 masculin Divizia B – ediția 2019, prezentat de Real, este liberă pentru publicul larg.