Aproape 80 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore. Amenzile s-au cifrat la peste 25.000 lei, iar trei șoferi au rămas fără permise.

 

 

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat, joi, acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

„Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 25.480 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut trei permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate două tamponări. 

22 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, trei conducători auto au fost sancționați pentru opriri neregulamentare, două sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, iar 40 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere”, a transmis Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

 

 

Sursa: Realitatea de Bihor