Primii brazi de Crăciun au ajuns în acestă săptămână în piețele orădene. Oferta este bogată, iar prețurile sunt apropiate de cele practicate anul trecut, începând de la 20 lei și ajungând până la 100 lei sau chiar mai mult, în funcție de înălțimea, proveniența și coroana bradului.

Pentru acest an, Administraţia Domeniului Public din Oradea a stabilit cinci locuri în care comercianţii pot scoate la vânzare brazii. Astfel, locurile din municipiu în care pot fi cumpăraţi brazi sunt: Piaţa Nufărul (pe platoul din spatele pieţei), Piaţa Decebal (platoul de lângă WC-ul public şi terenul aferent pieţei situat pe str. Menumorut), Piaţa Ioşia (terenul situat lângă sectorul legume-fructe), Piaţa Cetate (aleea din faţa Halei de Lactate) și Piaţa Rogerius (pe terasă, în zona de mâncare).

În Piața Cetate, brazii sunt românești, iar prețurile încep de la 20 lei și ajung până la 120 lei, în funcție de înălțimea și de coroana bradului. În Piața Rogerius, pomii de Crăciun au fost aduși din județele Sălaj, Maramureș, dar și din Bihor, mai exact din comuna Șinteu. Un brad argintiu de 1,5 metri costă aproximativ 30-40 lei, iar unul de 2 metri se vinde la aproximativ 50 lei, dar pot ajunge și la 80 sau chiar 100 lei, cum ar fi cei de la Jugăstreni, din județul Maramureș. Mai ieftini sunt brăduții mai mici, și anume cei cu înălțimea de 1 metru sau chiar jumătate de metru, care se vând cu aproximativ 20-25 lei.

Comercianții vor române în piețe până în data de 24 decembrie.