Acoperișul unei anexe dintr-o gospodărie din localitatea bihoreană Lugașu de Jos a fost afectat de un incendiu, în noaptea de luni spre marți. Cauza probabilă a evenimentului este un conductor defect sau neizolat corespunzător.

 

În cursul nopții de luni spre marți, 11 mai, în jurul orei 00.55, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Lugașu de Jos, informează ISU Bihor.

În urma efectuării recunoașterii, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta generalizat la o construcție anexă, care adăpostea centrala termică, cu pericol de propagare la locuința aflată la o distanță de circa un metru.

Pentru stingerea focarelor și protecția casei amenințate de flăcări, cei 10 pompieri militari mobilizați la fața locului au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de 30 de minute, operațiunea continuând cu înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 02.20.

Pagubele au constat în acoperișul anexei, centrala termică și un boiler.

Din fericire nu au existat persoane rănite, iar echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la locuință, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

 

FOTO: ARHIVĂ

Sursa: Realitatea de Bihor