Un bărbat de 51 ani din judeţul Bihor a ajuns în arest preventiv, duminică, după ce ar fi comis două furturi, dar şi o tentativă de viol asupra unei femei de 72 ani din localitatea bihoreană Ciuhoi.

Astfel, în perioada 8 – 15 iunie, bărbatul ar fi profitat de faptul că proprietarul casei în care locuia cu chirie era plecat de la domiciliu şi, cu ajutorul unor chei potrivite, ar fi pătruns în locuinţa acestuia şi ar fi sustras dintr-un dulap 150 de euro, prejudiciu recuperat de poliţiştii bihoreni. Mai mult, conform Biroului de presă al Poliţiei Bihor, sâmbătă, 16 iunie, în jurul orei 05.10, Gheorghe Aurel Maghiar ar fi pătruns într-un autoturism parcat pe raza localităţii bihorene Sârbi, lăsat neasigurat şi ar fi încercat să sustragă bunuri. Nu a reuşit, însă, fiind surprins de proprietar. În urma extinderii cercetărilor, acesta este suspect şi că în 3 iunie, în jurul orei 12, în timp ce se afla în curtea unei femei de 72 de ani, din localitatea Ciuhoi, ar fi încercat, prin constrângere, să întreţină relaţii sexuale cu aceasta, tentativă eşuată însă.

Bihoreanul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar duminică a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. În 2015, acesta a mai fost condamnat la 4 ani şi 1 lună de închisoare pentru tâlhărie calificată, loviri şi tentativă de viol, fiind eliberat condiţionat pe 27 martie, în acest an.