Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, autorităţile locale au organizat azi, 26 iunie, în faţa Primăriei Oradea, o ceremonie militară.

Ceremonia a debutat cu oficierea slujbei de sfinţire a drapelului naţional la Biserica cu Lună, urmată apoi de prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă în faţa Primăriei.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat că Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Din partea Primăriei Oradea a participat la manifestări viceprimarul Florin Birta, iar din partea Prefecturii Bihor subprefectul Iulius Delorean. Acesta din urmă a transmis celor prezenți mesajul Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, în timp ce alocuţiunea privind semnificaţia Zilei Drapelului Naţional a fost rostită de istoricul Gabriel Moisa.

Drapelul României a fost apoi înălţat pe catarg, dar nu înainte de sărutarea acestuia de către oficialităţile prezente la ceremonie.

În finalul ceremoniei, s-a intonat Imnul Naţional al României şi a avut loc defilarea gărzii de onoare.