Primăria Oradea reamintește cetățenilor că în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, în perioada 27.06 – 29.06.2019, se execută prin tratament la sol a III-a etapă a lucrării de dezinsecție  în zonele publice, spațiile verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecție sunt: K-OTHRINE PROFI EC 250 – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți (inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika) și VECTOBAC WG – produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă.

Produsele  sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Se recomandă populației să evite contactul insecticidului cu ochii.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru perioada imediat următoare și se va comunica prin intermediul presei.

Primăria Oradea solicită tuturor deținătorilor de terenuri cu vegetație –  grădini, livezi, terenuri virane, să execute de asemenea operațiuni specifice de dezinsecție concomitent cu operațiunile de dezinsecție desfășurate de municipalitate prin operatorul licențiat S.C Coral Impex S.R.L.

În acest sens, deținătorii de terenuri vor contacta operatorul licențiat S.C Coral Impex S.R.L  pentru a desfășura această activitate.

„Menționam că Municipiul Oradea are obligația de a presta această activitate numai în spațiile publice, dar insectele (muște, țânțari erc) migrează și pe domeniile private ale  cetățenilor, iar dacă pe aceste spații nu se efectuează operațiuni de dezinsecție, operațiunea de ansamblu nu poate avea un rezultat satisfăcător. Primăria Oradea solicită totodată cetățenilor să asigure cosirea vegetației cel puțin o dată pe lună pe perioada sezonului cald, deoarece vegetația abundentă favorizează apariția țânțarilor” a precizat Mircea Stejerean – şeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.