Aproape 250 de conducători auto care au depășit limitele legale de viteză, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână.

În perioada 10 – 12 septembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 356 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 128.081 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 33 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute nouă certificate de înmatriculare și au fost constatate nouă tamponări. 

249 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 43 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, patru sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, 4 pentru lipsa ITP, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, au fost sancționați 8 bicicliști, 8 pietoni, șase conducători de vehicule cu tracțiune animală, iar 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Sursa: Realitatea de Bihor