Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România organizează în perioada 25-26.08.2018 a III-a ediție a Zilelor Culturii Slovace în Oradea.

Manifestările se vor desfășura în Cetatea Oradea și vor cuprinde un program de cântece și dansuri slovace din zona Bihorului. Totodată se va organiza un concurs – halusky și un concurs – faza națională de gătit plăcinte din cartofi – tocne. Seara de sâmbătă se va încheia cu un concert de muzică populară slovacă a formației Harach din Slovacia.

Festivalul va continua și duminică cu a doua parte, când vor urca pe scenă formații care vor prezenta dansuri și cântece populare tradiționale ale comunității slovace din Bihor și Sălaj.

Duminică se va desfășura și faza internațională  de gătit găluște slovăcești cu brânză – brindzove halusky, la care vor participa primele patru formații calificate la concursul național de sâmbătă, două formații din Slovacia și două formații din Serbia.

Zilele Culturii Slovace este un eveniment organizat de Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, cu colaborarea Asociației Pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (APTOR), Visit Oradea și a Primăriei Municipiului Oradea.