Primăria și Consiliul Local Criștioru de Jos organizează, la sfârșitul acestei săptămâni, mai precis în 28-29 iulie, la hotarul dintre satele Săliște de Vașcău și Poiana, serbarea câmpenească „La Izvorul lui Horea”, eveniment care se derulează cu ocazia Zilelor comunei Criștioru de Jos.
 
Ziua de sâmbătă va fi dedicată unei competiții de fotbal, în care se vor confrunta echipe de amatori de pe „Valea Coului”, urmată de o discotecă în aer liber. În premieră la aceste serbări câmpenești va avea loc și o partidă amicală de fotbal între Selecționata Criștioru de Jos și Presa Bihoreană, ne informează primarul liberal Fănel Tulvan.
 
 
Duminică, evenimentele vor debuta, de la ora 13.00, la troița lui Horea, unde va fi săvârșită, de un sobor de preoți, slujba de pomenire a Eroului național Horea. De la ora 14.00, pe scena amenajată la hotarul dintre satele Săliște de Vașcău și Poiana vor urca Ansamblurile folclorice din Depresiunea Beiușului, programul artistic continuând cu Ansamblul Aușana, dar și cu soliștii Elena Șerb, Daniela Rada, Sânziana Toader, Paula Lezeu, Felicia Costin, Luminița Tomuța, Monica Blaga, Simona Brișcan, Adrian Stanca, Lele Crăciunescu, precum și Claudiu Borza.
 
Pe durata celor două zile, vocea inconfundabilă a cunoscutului prezentator de spectacole și evenimente sportive, bihoreanul Ionel Goina, va fi auzită „minut cu minut” reliefând garanția unei prezentări la cele mai înalte cote.