Aproape 80 de amenzi în valoare de peste 22.000 lei au fost aplicate, luni, de polițiștii bihoreni, aceștia reținând totodată 11 permise de conducere. Printre cei amendați se află și pietoni care au traversat neregulamentar strada.

 

 

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la început de săptămână, au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 22.480 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere. De asemenea, a fost reţinut un certificat de înmatriculare, au fost constatate cinci tamponări și 3 infracțiuni. 

11 pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, patru sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea semnificației culorilor semaforului electric, iar 53 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

*

Sursa: Realitatea de Bihor