Vineri (26.07), la Oradea, demarează Campionatul European U18 masculin Divizia B – ediția 2019. Competiția se desfășoară în trei săli și se va întinde până pe data de 4 august anul curent. Evenimentul reunește 24 echipe naționale, alcătuite din sportivi născuți după data de 1 ianuarie 2001.

24 echipe naționale, între care și România, se vor întrece în incinta Arenei Antonio Alexe, Colegiului Economic Partenie Cosma, respectiv Universității din Oradea. Acestea vor disputa un număr total de 96 meciuri în opt zile de competiție. În total, iubitorii baschetului vor avea oportunitatea să urmărească în acțiune un număr de 288 practicanți ai jocului cu mingea portocalie de pe întreg cuprinsul bătrânului continent.

Formațiile participante au fost repartizate în patru grupe de câte șase echipe fiecare. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare. Iată alcătuirea grupelor:

Grupa A – Polonia, Estonia, Elveția, Belgia, România, Bulgaria
Grupa B – Irlanda, Georgia, Danemarca, Ucraina, Slovacia, Macedonia de Nord
Grupa C – Bosnia-Herțegovina, Israel, Luxemburg, Cehia, Norvegia, Islanda
Grupa D – Belarus, Suedia, Kosovo, Ungaria, Austria, Portugalia

Programul complet al jocurilor poate fi consultat AICI.

Primele două clasate în fiecare grupă obțin calificarea în sferturile de finale. Locurile 3 și 4 vor evolua în turneul locurilor 9-16, iar ultimele două clasate în faza grupelor vor ajunge în turneul 17-24.

Toate meciurile de la acest eveniment vor fi transmise în direct pe canalul YouTube al FIBA, oferind astfel o expunere deosebită sportivilor, antrenorilor și echipelor participante, cât și gazdei acestui eveniment.

Echipa națională U18 masculin a României este condusă de către Hristu Șapera și Răzvan Cenean. Programul echipei naționale a României în faza grupelor este următorul:

Vineri (26.07), vs Estonia
Sâmbătă (27.07), vs Polonia
Duminică (28.07), vs Elveția
Marți (30.07), vs Bulgaria
Miercuri (31.07), vs Belgia

Toate meciurile tricolorilor demarează la ora 18:30 și se dispută la Arena Antonio Alexe.

Reguli în ceea ce privește accesul și conduita în incinta arenelor la acest eveniment se găsesc AICI. Obiecte a căror prezență în incintă este interzisă se găsesc AICI. Acesta reguli trebuie respectate de fiecare participant la eveniment.