CSM CSU Oradea a învins Steaua București, scor 83-63, în prima manșă din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a avut loc la Arena Antonio Alexe, în cursul serii de miercuri (13.03), fiind transmisă în direct la DigiSport.

Partida a început cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Jocul a demarat echilibrat, oaspeții marcând primii, conducerea schimbându-se de mai multe ori pe parcursul primelor minute de joc. Oradea a fost mai prezentă la recuperare și mai precisă din interiorul semicercului, reușind să se desprindă pe tabela de marcaj. Scorul la prima pauză a fost de 24-16 în favoarea CSM-ului.

Sfertul al 2-lea a fost controlat de formația gazdă însă nivelul jocului și mai ales finalizarea au lăsat de dorit la ambele panouri. Bihorenii au menținut un avantaj între 8-12 lungimi pe tabela de marcaj, CSM-ul având 20-4 la punctele înscrise din spațiul de trei secunde la jumătatea confruntării. Oaspeții au marcat ultimul coș al reprizei, Richard fiind imprecis la ultima acțiune a orădenilor. Scorul la jumătatea partidei a fost de 38-29.

Repriza secundă a demarat echilibrat, însă orădenii au menținut un avantaj de cel puțin trei posesii pe tot parcursul sfertului al 3-lea. Zekovic și Markovic au avut probleme cu greșelile personale, dar CSM-ul conducea cu scorul de 58-47 cu zece minute înainte de final.

Bucureștenii au redus deficitul la mai puțin de zece lungimi în debutul secvenței decisive, determinându-l pe Cristian Achim să ceară un timp de odihnă. Continuarea a fost foarte bună, nivelul de apărare al CSM-ului fiind extrem de bun pe parcursul ultimelor minute. Oradea a menținut nivelul de concentrare până la final, reușind pe parcurs un parțial de 25-12, înainte ca Lucic să stabilească scorul final de la linia de pedeapsă.

Dragan Zekovic a totalizat 17 puncte, 11 recuperări, Giordan Watson a adăugat 17 puncte, Arturas Valeika a încheiat cu 17 puncte, 7 recuperări, iar Kris Richard a izbutit 16 puncte, 7 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Zarko Djuric a reușit 13 puncte, Ante Delas a încheiat cu 12 puncte, iar Austin Chatman a terminat cu 10 puncte, 4 pase decisive pentru Steaua.

CSM CSU Oradea a fost lipsită de Laci Lazar. În schimb, Steaua București a jucat fără Aleksandar Vlahovic. Manșa a 2-a are loc miercuri (20.03), ora 16:30, la București, în direct la DigiSport.