Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii).

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic marți, 12 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au aplicat 176 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 57.140 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare și au fost constatate șase tamponări.

97 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 28 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, iar 51 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Controalele, care continuă pe parcursul întregii săptămâni, se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.