CSM CSU Oradea a învins BC CSU Sibiu, în deplasare, în cadrul etapei a 8-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. Partida a avut loc sâmbătă (23.03). Rezultatul final a fost de 72-70.

Partida a început cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. După un start echilibrat, CSM CSU Oradea s-a desprins pe tabela de marcaj la 17-9, gazdele cerând un timp de odihnă. Sibiul a replicat cu un parțial de 9-0 prin care a revenit la conducere. Ambele echipe au înscris apoi câte două puncte, astfel încât la prima pauză scorul a fost de 20-19 în favoarea gazdelor.

Jocul a continuat sub auspicii similare, formația galben-albastră având inițiativa pe tabela de marcaj în primele minute. Marc Carter a avut un impact venind de pe bancă, dar el a fost retras destul de repede după ce a comis două greșeli personale. Dacă Watson a ieșit la rampă în primul sfert, Richard a făcut-o pe finalul reprizei. El a înscris de trei ori de pe semicerc pentru a aduce CSM-ul în avantaj pe tabela de marcaj. Kris a înscris și coșul cu care a stabilit scorul pauzei, 39-33 în favoarea CSM CSU Oradea.

CSM-ul a deschis repriza secundă cu un nivel ridicat de agresivitate. CSM-ul a găsit soluții să puncteze mai mult din acțiuni colective decât a făcut-o în prima repriză. De cealaltă parte, Sibiul a mizat pe pătrunderile lui Kevin Hardy și pe un joc cu acțiuni în spațiul de trei secunde. Gazdele au trecut la o alcătuire extreme de atletică după ce orădenii s-au desprins la zece puncte. Zekovic și Carter au comis a 3-a greșeală personală fiecare. Scorul cu zece minute înainte de final era de 56-48.

Marc Carter a trsansformat de pe semicerc la prima acțiune din sfertul 4. El a găsit ținta și de la linia de pedeapsă, după care Bobe Nicolescu a marcat pe contraatac. În schimb, Dragan Zekovic a fost descalificat pentru a 5-a greșeală personal cu șapte minute și jumătate înainte de final. Nikola Markovic a înscris de pe semicerc pentru a mări ecartul la 13 puncte cu cinci minute înainte de final. Ofensiva CSM-ului s-a oprit, acțiunile neavând un scop clar. Formația gazdă s-a apropiat pe tabela de marcaj în finalul confruntării, Hardy ducând scorul la 69-67 cu 37 secunde înainte de final. Markovic a fost trimis la linia de pedeapsă, unde a fost précis pentru a desprinde Oradea la două posesii cu 19 secunde înainte de final. Pratt a replicat cu o triplă, după care Carter nu a reușit să-și mențină echilibrul și a pasat greșit, însă Pratt a ratat și meciul s-a încheiat cu scorul de 72-70, stabilit de Valeika de la linia de pedeapsă.

Markovic a contabilizat 13 puncte, Richard și Watson au adăugat câte 12, Carter și Valeika au terminat cu 11 fiecare pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Hardy a reușit 17 puncte.