CSM CSU Oradea s-a impus pe terenul lui BCM U FC Argeș Pitești, scor 101-81, în ultima etapă din turul primei faze a sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2018/19. Meciul s-a desfășurat sâmbătă (17.11), la Sala Sporturilor Trivale.

Partida a fost controlată de roș-albaștri. Aceștia s-au instalat la conducere din primele minute, desprinzându-se la 12 lungimi în secvența a 2-a, înainte ca argeșenii au restabilească egalitatea. Dragan Zekovic a înscris primele sale puncte pe finalul reprizei pentru a readuce Oradea la conducere. Scorul după 20 minute a fost de 47-45.

Repriza secundă a fost dominată de bihoreni. Aceștia au înscris 43 puncte în secvența a 3-a, marcând aproape la fiecare acțiune. Jocul a fost practic închiat după această perioadă de joc exelentă a CSM-ului. Ecartul a atins un nou maxim în debutul ultimului act, scor 95-68, pentru ca în final diferența să ajungă la 20. Laci Lazar a dus zestrea echipei dincolo de borna 100.

CSM-ul a avut 12 reușite de trei puncte, a terminat cu 68% la aruncările de două puncte și a terminat cu 26 pase decisive. Orădenii au înscris 24 puncte după posesie pierdută de adversar. În aceste condiții nu a mai contat faptul că raportul aruncărilor libere executate a fost de 33-15 în favoarea argeșenilor sau că aceștia au cules 20 recuperări sub panoul roș-albaștrilor.

Antrenorul Cristian Achim a rotit 12 jucători. Zece dintre ei au punctat. Iată liderii echipei la Pitești:

Eficiență – Kris Richard (25)
Puncte – Kris Richard (21)
Recuperări – Dragan Zekovic (7)
Pase decisive – Muhamed Pasalic, Kris Richard, Marcus Ginyard (6)
Interepții – Marcus Ginyard (3)
Capac – Sean Denison, Dragan Zekovic (1)
Plus/minus – Arturas Valeika (24)
Minute – Muhamed Pasalic (28:47)

Marcus Ginyard a reușit cea mai bună prestație în uniforma CSM CSU Oradea. Dragan Zekovic a debutat pentru roș-albaștri cu această ocazie. Mihai Gavrilă a fost din nou de mare utilitate în timp de joc limitat.

CSM CSU Oradea încheie turul cu 4-3 la general și se situează în jumătatea superioară a clasamentului la zi. Campionatul se oprește pentru mai bine de două săptămâni, următorul joc fiind programat pentru marți (04.12), la Timișoara.