Războiul din Ucraina continuă în ziua cu numărul 607. Conform publicației germane BILD, fondurile pentru Ucraina, din 2024, nu mai sunt suficiente.

UPDATE 06:00 Ofensiva Moscovei în zona Avdiivka
Accentul reuniunii celor 27 de miniştri de externe ai UE, astăzi, la Luxemburg, se va concentra pe agresiunea lui Putin. Asta în timp ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, zboară în Iran.

UPDATE 05:00 Trei morţi în raidurile ruseşti din Doneţk. Bărbat ucis în timp ce pescuia
Două persoane au fost ucise de bombardamentele ruseşti în regiunea Doneţk din Ucraina. Un bărbat în vârstă de 58 de ani a murit în locuinţa sa din satul Kalinovka, în timp ce un alt bărbat, de 61 de ani, a fost ucis în oraşul Vasiukovka printr-o lovire directă a maşinii sale. Acest lucru a fost declarat de către parchetul ucrainean. Şeful districtului militar Nikopol, Yevhen Ievtuşenko, a anunţat în schimb că un bărbat de 71 de ani a fost ucis în timp ce pescuia. El a spus că victima a fost găsită cu o undiţă în mână şi acuză forţele ruse că l-au împuşcat fără milă.

UPDATE 4:00 Bild: Ministerul german al Apărării este îngrijorat de fondurile insuficiente pentru Ucraina în 2024
Guvernul german nu a bugetat încă suficiente fonduri pentru a putea oferi suficient ajutor militar Ucrainei în 2024, a informat publicaţia germană Bild pe 22 octombrie, citând o notă confidenţială a Ministerului Apărării.