Sâmbătă, pe 10 noiembrie, orădenii sunt invitați să descopere, caute, admire, fotografieze, micile și marile comori arhitecturale din zona istorică a orașului printr-un joc urban tip competiție în care, într-un timp delimitat, trebuie să găsești cât mai multe indicii / comori arhitecturale.

Ce sunt “comorile arhitecturale”?
Sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș. Pratic, va trebui să cauți – și să găsești! – uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decoratiuni si multe altele.

Va fi o ocazie excelentă pentru orădeni de a se familiariza îndeaproape cu stilul Art Nouveau, în forma în care se găsește în Oradea.

Scopul Vânătorii arhitecturale?
În general, obiectivele vânătorii arhitecturale este să te facă să fii turist în orașul tău, să descoperi o zonă relativ necunoscută, să te familiarizeze cu 2-3 termeni arhitecturali.

Participanții se pot înscrie prin eventbook.ro, individual sau în echipe de 2-4 persoane, costul fiind 40 de lei / persoană.

Vânătoarea începe la 14.00 (și se termină la 17.30 cel mai târziu). Detaliile legate de ziua Vânătorii – locul de întâlnire, ora – vor fi transmise pe mail celor înscriși cu 2 zile înainte.

Pot să vină și copii?
Da, dar întrebările nu sunt făcute pentru persoane care au mai puțin de 14 ani. Dacă cei mici sunt dornici să descopere lucruri și au până în 14 ani, participă gratuit.

Mai multe detalii se găsesc pe www.vanatoarea-arhitecturala.ro