Primăria Municipiului Oradea și Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea) anunță că în data de 7 noiembrie 2018 a fost deschisă procedura de depunere a ofertelor de participare în calitate de expozant la Târgul de Crăciun care se va desfășura în perioada 06 – 31 decembrie 2018 în Piața Unirii.

Ediția 2018 a Târgului de Crăciun Oradea își va deschide porțile în data de 6 decembrie în Piața Unirii, cu o săptămână mai târziu decât în anii precedenți, deoarece în data de 1 decembrie 2018, tot în Piața Unirii, vor avea loc manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri.

Sunt așteptați la Târgul de Crăciun cei mai iscusiți producători de bucate tradiționale, dulciuri sau alte specialități, meșteri populari și artizani de suveniruri și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă.

Sunt disponibile 35 de căsuțe din lemn pentru agenți economici din sectoarele: alimentar, non-alimentar și bar, respectiv 2 căsuțe pentru ONG-uri.

Prețul de ocupare a domeniului public pentru activitățile comerciale desfășurate în cadrul Târgului de Crăciun din Oradea este de 75 lei+TVA /căsuță/zi (producătorii și meșterii populari care dețin autorizații conform legii beneficiază de o reducere de 30%).

Cei interesați se pot înscrie în perioada 7 noiembrie – 23 noiembrie 2018 (ora 12:00), folosind formularul online disponibil la următorul link:

https://www.targuldecraciunoradea.ro/inscriere-targul-de-craciun-oradea-2018/.

Pentru a depune o cerere de participare, doritorii trebuie să urmeze toți pașii din formularul de înscriere disponibil online, respectiv să completeze toate informațiile solicitate în câmpurile dedicate (denumire companie și informații cu privire la persoana de contact etc.), să încarce documentele solicitate în formularul de înscriere și să furnizeze informații cu privire la tipul de amplasament vizat și puterea instalată necesară funcționării.

Formularul online este singura modalitate de înscriere ca și expozant la Târgul de Crăciun din Oradea 2018. Necompletarea unui câmp sau omiterea unei etape din procesul de înregistrare a cererii de participare face imposibilă finalizării înscrierii.

Procedura de atribuire constă în următoarele etape:

Etapa I – Depunerea solicitărilor de participare, prin intermediul formularului online.

Etapa II – Centralizarea ofertelor și stabilirea ofertanților calificați. În situația în care un ofertant nu îndeplinește una sau mai multe dintre cerințele din Regulamentul de participare sau nu a prezentat unul sau mai multe documente solicitate în formularul de înscriere, Comisia de evaluare va declara ofertantul ca fiind necalificat.

Etapa III – Atribuirea căsuțelor în ordinea cronologică a amplasării acestora în târg (de la 1-35). Astfel, atribuirea căsuțelor va începe cu căsuța nr. 1 și va continua cronologic până la căsuța cu nr. 35.

Exemplu practic: Dacă pentru căsuța nr. 1 va exista o singură solicitare de la unul din ofertanții calificați, acesta va fi atribuită la prețul 75 lei +TVA /căsuță/zi, după care se va trece la atribuirea căsuței cu nr. 2. În schimb, dacă pentru căsuța cu nr. 1 vor fi mai multe solicitări, se va face o licitație cu strigare. Pasul de licitație este de 1 leu/pas. Prețul licitat va fi cel puțin egal cu prețul de pornire a licitației (75 lei +TVA /căsuță/zi) + primul pas.

Etapa IV – Instalare și montaj.

Etapa V – Desfășurarea Târgului de Crăciun, 6-31 decembrie 2018.

Etapa VI – Demontare și curățenie în spațiu.

Târgul de Crăciun din Oradea, ediția 2018, este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea și se desfășoară în Piața Unirii, în perioada 6 – 31 decembrie.