În data de 13.04.2019, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat o  persoană care nu vorbea limba română.

Aceasta a fost depistată la aproximativ 150 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasa pe jos, pe comunicaţia Turnu-Variaşu Mic, fiind reţinută şi condusă la sediul Sectorului Turnu, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un bărbat din India, în vârstă 39 de ani. Acesta a declarat că dorea să ajungă în vestul Europei şi pentru că nu deţinea o viză valabilă, a încercat să treacă ilegal frontiera.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbatului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.