În data de 03.02.2019, în jurul orei 12.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat, la aproximativ 300m de graniţa cu Ungaria, un bărbat care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română.

Cel în cauză nu poseda documente de identitate, astfel că poliţiştii de frontieră l-au condus la sediul Sectorului P.F. Turnu pentru cercetări.

Lucrătorii noştri au stabilit că persoana în cauză este un tânăr din Etiopia, în vârstă de 26 de ani, care a intrat legal in ţară in baza paşaportului personal si a unei vize valabile. În cadrul verificărilor, tânărul a declarat că intenţiona să ajungă în Franţa, pentru a-şi găsi un loc de muncă, însă nu poseda viză Schengen, fapt pentru care a încercat să treacă frontiera ilegal, pe jos.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tânărului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.