CSM CSU Oradea a suferit al 2-lea eșec consecutiv pe teren propriu. Formația roș-albastră a cedat în confruntarea cu BC CSU Sibiu, scor 69-83, în cadrul unei partide din etapa a 3-a în Grupa Roșie a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19.

Jocul a demarat sub semnul echilibrului, consemnându-se șapte schimbări la conducere și o situație de egalitate. Roș-albaștrii nu au putut să țină ritmul cu echipa din Sibiu, aceasta reușit un parțial de 29-18 în sfertul al 2-lea pentru a se desprinde la 14 lungimi până la pauză.

Repriza secundă a demarat foarte bine pentru orădeni. Aceștia au depus un efort impresionant în încercarea de a reveni în joc și s-au apropiat la trei puncte, scor 50-47. Lucrurile nu au continuat în același mod, iar Sibiul a refăcut ecartul până la intrarea în secvența decisivă. Oradea nu a reușit să coboare sub zece lungimi în ultimul act, astfel încât Sibiul a repurtat un succes clar la Arena Antonio Alexe.

Oradea a terminat cu doar 38% la aruncările din acțiune și 59% la linia de pedeapsă. Dincolo de procentajele inferioare, CSM CSU Oradea a fost depășită și la recuperare, respectiv pase decisive. Roș-albaștrii au avut avantaj la posesii pierdute (9-13) și au fost egalii sibienilor la intercepții.