Vineri, 26 iulie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei împreună cu polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat trei bărbați de 36, 42 și 72 de ani, din municipiul Oradea, din comuna Girișu de Criș, respectiv din Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

Aceștia sunt bănuiți că vineri, 26 iulie a.c., în jurul orei 19.00, au fost surprinși de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Oradea, proprietarul unui imobil în construcție din Oradea, în timp ce sustrăgeau mai multe cutii cu gresie, în valoare totală estimată la 1.600 de lei.

Bărbatul de 36 de ani este bănuit că, în complicitate cu bărbatul de 72 de ani, pentru a-și asigura scăparea și pentru a păstra bunurile tocmai sustrase, l-ar fi acroșat pe proprietarul imobilului cu un autoturism, târându-l pe capota autovehiculului aproximativ 15 metri.

În urma agresiunii, orădeanul de 37 de ani a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 1 – 2 zile de îngrijiri medicale.

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii orădeni.

În urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului în cauză, sâmbătă, 27 iulie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe cei trei bărbați, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Tot sâmbătă, 27 iulie a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă a bărbatului de 36 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

*

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:

– Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;

– Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;

– Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;

– Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!

– Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.

– Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

 

În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia ! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

Când suspiciunile dvs. capătă contur, sunaţi la 112 – apel telefonic gratuit!