Ediția din acest an a Toamnei Orădene va fi una plină de energie și distracție autentic românească, aducând în fața publicului orădean nume sonore din lumea muzicală, dar și o călătorie gastronomică pentru toate gusturile. Evenimentul se va desfășura în două locații: Pietonala Vasile Alecsandri și Cetatea Oradea, în perioada 4 – 7 octombrie 2018.

Scena principală a festivalului, aflată în Cetate, va găzdui pe parcursul celor patru zile de eveniment nu mai puțin de nouă concerte: Carla’s Dreams, Irina Rimes, Holograf, Antonia, Elena Gheorghe, Șuie Paparude, Macanache & Band, Damian Drăghici & Brothers, Vanotek & Quartet.

Și curtea interioară a Cetății va fi cuprinsă de atmosfera de festival, urmând a fi animată timp de patru zile de cei de la VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine). Aceasta este o comunitate de artiști, iubitori ai muzicii bune, care promovează descoperirea muzicală și încearcă să schimbe ideea conform căreia muzica se bazează numai pe „hit”-uri.

Ca în fiecare an, copiii vor avea parte de un program ingenios, plin de activități și atracții, la Fun Zone-ul conceput special pentru ei.

Bucuria și efervescența vor cuprinde și strada Vasile Alecsandri, cea mai nouă pietonală a orașului. Aceasta va vibra de energie și culoare, alături de artiști stradali și personaje fascinante, desprinse parcă din povești.

Experiența culinară din cadrul ediției 2018 a Festivalului Toamna Orădeană aduce în fața publicului cele mai apreciate restaurante din oraș și cei mai iubiți vendori de la faimosul Street FOOD Festival. Bucătari pricepuți se vor întrece în rețete, astfel încât și cele mai rafinate gusturi și pofte își vor întâlni preparatul preferat.

Festivalul se va deschide joi, 4 octombrie, simultan în cele două locații principale, Cetatea Oradea și pietonala Vasile Alecsandri, și se va încheia duminică, 7 octombrie, cu un foc de artificii spectaculos în Cetatea Oradea.

Festivalul Toamna Orădeană este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și al Agenției Why Not Us.