În Piața Unirii a avut loc azi, 8 mai 2019, deschiderea oficială a celei de-a șasea ediții a Târgului de carte Gaudeamus la Oradea, care va putea fi vizitat până duminică, 12 mai.

La deschiderea târgului au luat cuvântul primarul Ilie Bolojan, Bogdan Roşca, managerul Radio România Cluj, Mihai Anghel, managerul Radio Timişoara, profesorul și poetul Lucian Scurtu, în calitate de președinte de onoare al târgului și Georgică Severin, director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

„Mulțumesc Radio România pentru organizarea și anul acesta a acestei ediții la Oradea, care a devenit o tradiție pentru orașul nostru. Nu cred că puteam marca mai bine Ziua Europei decât prin acest târg de carte, pentru că Europa înseamnă cultură, iar cartea nu face decât să consolideze acest lucru. Îi invit pe toți orădenii să vină, să viziteze standurile și să cumpere cărți”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Managerul Radio România Cluj, Bogdan Roşca, a mulţumit primarului Ilie Bolojan pentru sprijinul acordat în fiecare an în organizarea acestui târg.

„De ce nu Oradea în aceste zile să devină o imensă și frumoasă bibliotecă, în care noi orădenii, cititorii, să ne bucurăm de frumusețea și farmecul ei. Dați-mi voie să vă urez o ședere cât mai fascinantă în acest univers livresc și să vă urez lectură plăcută”, a spus la rândul său președintele de onoare al târgului, Lucian Scurtu.

Târgul de carte Gaudeamus este organizat de Radio România (prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj-Napoca), Primăria Municipiului Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune. Programul de vizitare este între orele 10.00 și 20.00, iar duminică, ultima zi a târgului, între orele 10.00 și 15.00. Intrarea este liberă.