În data de 04.02.2019, în jurul orei 11.40, la Punctul de Trecere a Frontierei  Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, un bărbat, care călătorea ca pasager într-un autoturism marca BMW. La controlul de frontieră, acesta s-a legitimat cu un permis de ședere eliberat de autorităţile belgiene. Imediat, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia aplicată în documentul belgian prezentat la control.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date  s-a stabilit că bărbatul este cetățean din Vietnam, T.V., în vârstă de 22 de ani. Acesta a declarat că a primit permisul de ședere prin poștă de la un conaţional și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Belgia și nu deținea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei  bărbatului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat,  urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.