Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Marghita au fost sesizaţi, duminică dimineața, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin S.N.U.A.U.112 că pe drumul judeţean 191/A, în localitatea bihoreană Tăuteu, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

 

În urma investigaţiilor efectuate la faţa locului, s-a constatat că la 2 august, în jurul orei 08.40, un tânăr de 21 de ani, din comuna Tăuteu, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judeţean 191/A, în localitatea Tăuteu, pe direcţia Popeşti – Marghita, s-a angajat în depăşirea regulamentară a unui vehicul cu tracţiune animală, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu un autoturism, care staţiona pe podul de acces al unui imobil.

Cel în cauză a prezentat pentru control un permis de conducere provizoriu, eliberat pe numele său de autorităţile din Marea Britanie, care nu îi conferă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

De asemenea, în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii îl bănuiesc pe acesta că ar fi sustras autoturismul pe care îl conducea de pe raza localităţii Chişlaz, unde se afla împreună cu proprietarul autovehiculului, pentru a se deplasa până la domiciliul său după diverse bunuri.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii rutieri din Marghita.

 

Sursa: Realitatea de Bihor