CSM CSU Oradea va lua startul în cadrul Ligii Naționale 3×3 masculin – ediția 2019 la finele acestei săptămâni. Formația orădeană participă la Superbet Satu Mare Streetball, eveniment ce face parte din circuitul Sport Arena Streetball și care deservește Liga Națională 3×3 (competiție sub egida FR baschet).

Reamintim că pentru a îndeplini criteriile de eligibilitate pentru înscrierea în ediția 2019/20 a Ligii Naționale de baschet masculin fiecare echipă trebuie să participe la cel puțin cinci turnee din sezonul regulat al LNB 3×3. Prima etapă la care CSM Oradea participă are loc în perioada 1-2 iunie, la Satu Mare. Lotul CSM CSU Oradea pentru acest turneu este alcătuit din Ionuț Mihalcea, Andrei Ciordaș, Christian Ardeu și Mihai Mesaros.

Orădenii au fost repartizați în Grupa A la categoria Open masculin, alături de Olimp și Sportul Studențesc. Se joacă în sistem fiecare cu fiecare, primele două clasate calificându-se pentru sferturile de finală.

Lotul lărgit al CSM CSU Oradea pentru LNB 3×3 – ediția 2019 îi mai cuprinde pe Laci Lazar, Mihai Gavrilă, Sergiu Pop și Mark Szilagyi.

Programul următoarelor etape din circuitul Sport Arena Streetball 2019, cuprinse în calendarul LNB 3×3 este:

15-16 iunie Raiffeisen Bank Sibiu Streetball (Shopping City)
22-23 iunie Galați Streetball (Shopping City)
22-23 iunie Superbet Cluj Streetball (Iulius Mall)
13-14 iulie Raiffeisen Bank Palas Iași Streetball (Palas Mall)
13-14 iulie Severin Streetball (Shopping City)
27-28 iulie Superbet AFI Ploiești Streetball (AFI)

Totodată se vor desfășura alte două turnee, ce nu fac parte din circuitul Sport Arena Streetball 2019, dar sunt cuprinse în calendarul LNB 3×3. Este vorba despre:

8-9 iunie Turneu la Sibiu
6-7 iulie Turneu la Bacău

Turneul final, destinat primelor 12 clasate în ierarhia LNB 3×3 după terminarea turneului din 27-28 iulie, se va desfășura în perioada 3-4 august 2019. Acest eveniment va fi organizat de Federația Română de Baschet într-o locație ce va fi stabilită și anunțată ulterior.

Reamintim că baschetul 3×3 a devenit disciplină olimpică, urmând să-și facă debutul oficial la Jocurile Olimpice de vară 2020, găzduite la Tokyo, Japonia.