Alexandru Slavoia, unul dintre cei mai buni elevi ai municipiului Oradea din punct de vedere academic, va efectua primul angajament onorific la Meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19. CSM CSU Oradea primește vizita lui BC CSU Sibiu în cursul zilei de duminică (02.06), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Elev la CN Emanuil Gojdu, Oradea, Alex se caracterizează ca fiind un tip extrem de competitiv, fiind atras de orice fel de concurs, considerând că aceasta este cea mai bună formă de a se evalua. De-a lungul anilor el a participat la 16 olimpiade la faza națională, la matematică, chimie, fizică și lingvistică.

Pasionat de fizică, pe care o consideră disciplina științifică fundamentală, Alex a acumulat experiență și performanțe deosebite la diferitele concursuri în care a fost angrenat. El a participat pentru prima dată la Olimpiada Națională de Fizică în clasa a 6-a, având până la această oră o medalie de aur, două de argint, una de bronz și două mențiuni.

De asemenea, Alex Slavoia a luat parte la alte competiții de științe exacte. Cele mai interesante concursuri la care a participat sunt cele de inventică și robotică, acestea fiind întreceri în echipă, fiecare membru al unei echipe având sarcini foarte clare. Astfel, alături de echipe Coder Dojo Oradea, Alexandru a câștigat locul 1 la Concursul Național de Rovere ExoRo și locul 1 la concursul CANSAT, organizat de Agenția Spațială Europeană.

În 2019, Alex a obținut următoarele performanțe:

– mențiune la Olimpiada Națională de Științe
– mențiune specială la Olimpiada Națională de Chimie
– medaliat cu aur la olimpiada de Fizică.

Cel mai important rezultat obținut este medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științele Pământului, obținută anul trecut în Thailanda.