Joi, 30 august 2018 începând cu ora 19.00 va avea loc în Piața Unirii a municipiului Oradea Simfonia Marii Uniri, un concert vocal-simfonic extraordinar dedicat Centenarului.
 
 
 
 
Concertul are un dublu scop: de celebrare a 100 de ani de la Marea Unire, precum și un scop caritativ, de sprijinire prin achiziția de instrumente muzicale a artiștilor din Republica Moldova, teritoriu ce în urmă cu un secol făcea parte din teritoriul întregit al României.
 
Pentru marcarea acestui eveniment istoric, dirijorul orădean Romeo Rîmbu a pregătit un program deosebit, cu partituri celebre, creații ale lui Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi, Ciprian Porumbescu, etc.
 
Acest eveniment muzical este organizat de Rotary Club Oradea în colaborare cu familia rotary locală, și anume: Rotary Club Oradea 1113, Rotary Băile Felix și Rotaract Club Oradea.
 
Evenimentul este susținut de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune – APTOR, Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte – DDIP, precum și de Holcim sau Benvenuti.