Într-o postare pe pagina de Facebook, senatorul Cornel Popa, fost profesor de fizică între 1976 și 1992, transmite un mesaj cu ocazia noului an școlar, deopotrivă elevilor și părinților dar și profesorilor.
 
 
 
 
,,Dragi elevi,
În prima zi de şcoală, sunteţi copleşiţi de emoţii, vise, speranţe. Vă aşteaptă o lume nouă, să o descoperiţi, să deveniţi o parte din ea. Şcoala vă dă posibilitatea să creşteţi alături de prietenii voştri, să trăiţi emoţii puternice şi sentimente intense, să vă împliniţi chemarea. Drumurile voastre pornesc din cel început la şcoala noastră şi vi le deschideţi prin învăţătură, perseverenţă, disciplină şi rezultate.
Vă urez să aveţi un an şcolar foarte bun!
 
Dragi părinţi,
Copiii pe care-i educăm sunt o investiţie făcută pentru viitor. Roadele strădaniilor noastre vor fi spre adevărată bucurie şi totodată o măsură a educaţiei pe care vom reuşi să le-o dăm împreună. De aceea vă invit să fim uniţi în efortul educaţional, pentru ca generaţiile formate în această şcoală să fie un prilej de mândrie şi satisfacţie pentru fiecare dintre noi.
La început de an şcolar, vă urez tuturor multă sănătate, putere de muncă încununată cu satisfacţii şi să privim cu încredere viitorul apropiat.
 
Stimaţi profesori,
Viitorul omenirii depinde de copii sănătoşi şi bine educaţi, educaţia adevărată modelează şi cultivă pe om nu numai profesional, ci şi spiritual, să nu uitaţi că învăţământul nu este o comunicare aridă de conţinuturi, ci o formare a tinerilor pe care va trebui să-i înţelegeţi şi în care trebuie să treziţi dorinţa de a se autodepăşi. Fiţi pentru ei stimulent şi forţă!
Vă doresc tuturor să aveţi parte de un an şcolar rodnic, plin de realizări materiale şi spirituale, cu sănătate şi putere de muncă!”