CSM CSU Oradea va primi vizita echipei KK Igokea Aleksandrovac în cursul săptămânii următoare. Cele două formații vor disputa două meciuri în zilele de 13 și 14 septembrie, la Arena Antonio Alexe. Intrarea este liberă.
 
Cele două cluburi au convenit asupra unei duble confruntări care se va desfășura la Oradea, într-o perioadă aglomerată. Aceste partide vor înlocui turneul memorial Antonio Alexe, eveniment care nu se va mai desfășura în acest an.
 
Motivul anulării ediției din acest an a turneului este legat de faptul că în perioada 13-17 septembrie sunt programate meciuri ale echipelor naționale, contând fie pentru calificările la FIBA Basketball World Cup 2019, fie în precalificările EuroBasket 2021. Astfel, în pofida căutărilor nu au fost găsiți mai mulți oponenți disponibili în această perioadă, care să se prezinte în formulă competitivă, cât mai apropiată de cea completă.
 
Programul celor două meciuri:
Meciul 1 – Joi (13 septembrie), ora 17:00
Meciul 2 – Vineri (14 septembrie), ora 16:30
 
Acestea vor fi ultimele meciuri de pregătire pentru CSM CSU Oradea, pentru ca pe 20 și 22 septembrie 2018, să aibă loc primele meciuri oficiale din sezonul 2018/19, adversar fiind Karhu Basket din Finlanda. Jocurile din formația scandinavă fac parte din primul tur preliminar al Basketball Champions League 2018/19, prima manșă având loc în Finlanda, iar cea de-a 2-a la Oradea.