În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve, Primăria Oradea anunță locuitorii că, în perioada 27.06 – 29.06.2019, se execută prin tratament la sol a III-a etapă a lucrării de dezinsecție în zonele publice, spațiile verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecție sunt:

K-OTHRINE PROFI EC 250 – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți (inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika) și VECTOBAC WG – produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă.

Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Se recomandă populației să evite contactul insecticidului cu ochii. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru perioada imediat următoare.