Școala Privata ProRoma Tinca – program pilot de educație formală inițiat de Fundația People to People în mijlocul comunității de romi din Tinca organizează un eveniment cu ocazia Centenarului Marii Uniri, joi, 22 noiembrie 2018, cu  începere de la ora 10:00.

 

Evenimentul face parte din proiectul „Romi și români sărbătorim împreună”, proiect inițiat de Scoala Privata ProRoma Tinca cu invitarea elevilor din clasele a IV-a de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” Tinca.  

„Elevii din comunitatea de romi trăiesc în comunitatea segregată din punct de vedere geografic. Școala Creștină Privata ProRoma este situată în mijlocol comunității. Pentru a veni în sprijinul copiilor în ceea ce privește interacțiunea cu alți copii, considerăm că este imperios necesar să creăm contexte prin care copiii neromi să interacționeze cu copiii romi, să cunoască cultura, tradițiile, obiceiurile și istoria altor etnii, etnii cu care conviețiuiesc in aceeasi comunitate” declară doamna prof. Daniela Tütös, directoarea Școlii Creștine Private din Cartierul Romilor Tinca.  

În cadrul evenimentului elevii vor fi implicați într-un concurs de redare a stemei, vor realiza desene în harta României cu tematica „Sărbătorim împreună”, vor reprezenta grafic simbolurile sub formă de imagini, vor fi implicați într-un concurs de cultură generală referitor la semnificația zilei de 1 Decembrie, vor planta 3 stejari – simbol a celor trei regiuni, vor organiza o petrecere cu horă, vor servi sarmale cu mămăliguță și vor lansa baloane roșii, galbene și albastre. La finalul evenimentului se va realiza o expoziție cu lucrările copiilor, prilej de mândrie și creștere a stimei de sine la toți copiii participanți in acest proiect. De asemenea, se vor crea conexiuni între copiii romi și neromi, elevii își vor cunoaște reciproc viitorii colegi de clasă din clasa a V-a și se vor împrietenii cu aceștia. 

Persoană de contact: Daniela Tütös, directorul Școlii Creștine Private din Cartierul Romilor Tinca, tel. 0742 127636, mail: [email protected].