În cursul zilei de miercuri, 14 noiembrie a.c., pompierii militari din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” au desfășurat șase operațiuni de stingere a incendiilor izbucnite pe teritoriul județului și o misiune de salvare a unui animal.

 

 

Pompierii Detașamentului 1 Oradea au intervenit pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Incendiul a fost localizat și lichidat cu operativitate, forțele de intervenție limitând considerabil pagubele.

În urma producerii evenimentului, provocat cel mai probabil, de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, au ars materiale combustibile din compartimentul motor, masca față și două faruri.

Echipajele Detașamentului de Pompieri Salonta și ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea au acționat pentru stingerea a cinci incendii produse la terenuri virane situate pe raza localităților Homorog, Fughiu, Ciumeghiu și Nojorid, suprafața totală afectată de arderea vegetației uscate fiind de aproximativ 45 de hectare.

În seara aceleiași zile, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd au intervenit în localitatea Aștileu, unde au acționat pentru salvarea unui vițel căzut în canalul de fugă, reușind, în mai puțin de 10 minute, să-l evacueze teafăr.