Directorul Asociației pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR) Mihai Jurcă a susținut azi, 20 septembrie 2018 o conferință de presă privind evenimentul „Sărbătoarea Recoltei”, care va avea loc în acest weekend, respectiv în intervalul 21 – 23 septembrie, în Cetatea Oradea.

La conferința de presă a a participat și dl. Dorin Pop, reprezentantul Asociației pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare „Crișana” (ACCPA Crișana).

Evenimentul este organizat de APTOR, cu sprijinul Primăriei Oradea, al ACPPA Crișana și al Muzeului Orașului Oradea.

Sărbătoarea Recoltei va avea loc în curtea interioară a Cetății Oradea și va debuta vineri, 21 septembrie, ora 11:00, când standurile celor peste 43 de producători care au confirmat prezența la eveniment se vor deschide publicului. Intrarea va fi liberă.

Orădenii sunt așteptați timp de trei zile să se bucure în Cetatea Oradea de bogățiile pe care le aduce cu el anotimpul toamnei, de produsele pe care producătorii agricoli din județul Bihor le vor expune pe standuri, dar și de programul artistic care va avea loc în fiecare seară.

Directorul APTOR Mihai Jurca a vorbit despre momentele artistice care vor avea loc pe parcursul celor trei zile ale evenimentului: „În toate cele trei zile de eveniment vom avea parte de concerte live la scena mare din Cetate. Astfel, vineri  seara de la ora 20:00 va avea loc concertul Ad Libitum Voices, sâmbătă tot de la ora 20:00 va urca pe scenă Lidia Buble, iar duminică seara de la ora 19:00 va avea loc un spectacol folcloric în memoria artistei de muzică populară Florica Duma. La acest eveniment vor fi invitați să urce pe scenă foștii colaboratori ai artistei, respectiv Grigore Leșe, Laura Lavric, Angela Buciu, Stana Stepânescu, Corina Szatmari, Otilia Haragoș, Felicia Costin, Cornelia Covaciu și Luminița Tomuța, acompaniați de Orchestra Ansablul Artistic Profesionist Crișana”.

Vizitatorii care doresc să se aprovizioneze pentru iarnă vor avea posibilitatea să cumpere tot ceea ce înseamnă fructe și legume de sezon: cartofi, ceapă, ardei, roșii, mere, pere, struguri, must etc, dar și produse conservate (zacuscă, murături, ketchup) etc.

Reprezentantul producătorilor, dl Dorin Popa, a precizat că, pe lângă legume și fructe, orădenii vor putea cumpăra de la târg și produse procesate de legume și fructe, diverse sortimente de miere de albine, must din struguri care va fi preparat pe loc cu ajutorul presei de struguri , lavandă și multe alte bunătăți.

„La final va fi premiat cel mai frumos stand, cel mai bogat stand și cel mai tânăr fermier. Totodată în cadrul evenimentului avem pregătite mai multe workshop-uri. Cei mici vor primi la intrarea în cetate un cartonaș, numit „Coșul cu bunătăți”, pe care trebuie să îl completeze cu abțibilduri cu imagini de fructe și legume (pe care le vor primi de la standurile pe la care vor trece împreună cu părinții). Cu cartonașul completat, copiii vor putea câștiga mai multe premii surpriză”, a spus dl Dorin Popa.

Mai jos găsiți programul evenimentului.

 

PROGRAM

Vineri, 21 septembrie

10:00-20:00 Atracții pentru copii

11:00-20:00 Târg de produse agroalimentare

17:00 Vernisajul expoziției personale de picture naivă, Artist plastic Mihai Dascălu (Corp B, etaj 1, Sala 12)

18:00 Workshop „Oportunități privind colaborarea dintre producătorii agroalimentari locali și industria ospitalității: prezent și perspective” (Corp I, etaj 1)

20:00 Concert Ad Libitum Voices

 

Sâmbătă, 22 septembrie

10:00-20:00 Atracții pentru copii

11:00-20:00 Târg de produse agroalimentare

10:00 Workshop”Oportunități privind colaborarea dintre producătorii agroalimentari locali și industria ospitalității: prezent și perspective” (Corp I, etaj 1)

20:00 Concert Lidia Buble

 

Duminică, 23 septembrie

10:00-20:00 Atracții pentru copii

11:00-20:00 Târg de produse agroalimentare

15:00 Premierea Fermierilor

19:00 Spectacol folcloric In Memoriam Florica Duma, alături de Laura Lavric, Angela Buciu, Grigore Leșe, Stana Stepânescu, Corina Szatmari, Otilia Haragoș, Felicia Costin, Cornelia Covaciu și Luminița Tomuța, acompaniați de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crișana.