Primăria Oradea anunță că a fost semnat contractul privind serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții ,,Soluție inovativă pentru creare undă verde pentru tramvai Pod Dacia – B-dul Magheru Oradea”.

Proiectul vizează realizarea unui pasaj subteran pe sub B-dul Magheru care va face legătura între Aleea Ștrandului și Parcul Traian și extinderea Podului Dacia la 6 benzi.

Prin această soluție inovativă va crește frecvența de circulație a tramvaielor și va scădea timpul de parcurs al acestora, prin crearea unei benzi unice pentru tramvai.

Firma câștigătoarea este asocierea formată din S.C Freyrom S.A (lider de asociere), S.C Prodcons Group S.R.L (asociat), S.C Integrated Road Solutions S.R.L (asociat) și S.C Electro Excel Green Consulting S.R.L (asociat), aceeași care a realizat și Podul Centenarului.

Valoarea estimată a contractului a fost de 18. 500.000 lei fără TVA, iar valoarea contractului încheiat cu firma câștigătoare este de 14.511.433 lei fără TVA, aproximativ 3.100.000 de euro.

Sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Termenul pentru proiectare și obținerea autorizațiilor de construcție este de 3 luni.

Astăzi s-a dat ordinul de începere pentru elaborarea proiectului privind autorizarea executării lucrărilor împreună cu avizele necesare, care are ca termen 2 luni, după care se va trece la elaborarea proiectului tehnic de execuție cu termen de elaborare 1 lună. Urmează apoi partea de execuție, durata de realizare a lucrării fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„În jurul datei de 1 mai 2019 vor începe efectiv lucrările la soluția inovativă, lucrări care vor dura aproximativ 12 luni. Acest proiect va ajuta la descongestionarea traficului în zona bulevardului Magheru prin eliminarea conflictului de trafic în acea intersecție și va crea o bandă dedicată pentru mijlocul de transport în comun”, a spus viceprimarul Florin Birta în cadrul conferinței de presă de ieri.