CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania, secțiunea Suplacu de Barcău – Borș, mai exact a loturilor 1 și 2, în lugime totală de 54.9 km.

Pentru lotul 1 – subsecțiunea Suplacu de Barcău – Chiribiș, câștigătorul contractului este Asocierea CONSTRUCȚII SA (ROMÂNIA) – HIDROELEKTRA MEHANIZACIJA D.D. CROATIA (fosta NISKOGRADNJA D.D ). Valoarea contractului este de 361.901.913,71 lei fără TVA, echivalentul a 75,7 milioane euro fără TVA și reprezintă proiectarea și execuția tronsonului de autostradă în lungime de 26,35 km.

De-a lungul traseului va fi amenajat un nod rutier la km. 24+525 și vor fi construite sau finalizate 19 poduri, pasaje și viaducte. Durata de realizare a acestei autostrăzi este de 24 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Pentrul lotul 2 – subsecțiunea Chiribiș – Biharia, câștigătorul contractului este Asocierea TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – DRUMURI BIHOR SA – DRUM ASFALT SRL – EAST WATER DRILLINGS SRL. Valoarea contractului este de 326.515.056,68 lei fără TVA, echivalentul a 68,3 milioane euro fără TVA și reprezintă proiectarea și execuția tronsonului de autostradă în lungime de 28,55 km.

De-a lungul traseului vor fi construite sau finalizate 18 poduri, pasaje și viaducte. Durata de realizare a acestei autostrăzi este de 24 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

În cazul ambelor subsecțiuni, ambii câștigători au ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de 10 ani.

La începutul anului s-au reluat lucrările pe secțiunea dintre localitățile Biharia și Borş care are o lungime de 5,35 kilometri, iar realizarea ei va costa 29 de milioane de euro. Acest segment va fi construit de firma bihoreană Trameco, în asociere cu compania slovacă Vahostav.