Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările față de un bărbat de 44 de ani, din municipiul Oradea, bănuit de săvârșirea infracţiunilor de delapidare, falsificare de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 2016 – 2017, în calitatea de consilier juridic, angajat al unei societăți comerciale cu sediul în Oradea, ar fi falsificat două ștampile ale două societăți orădene, care oferiseră spre închiriere spații comerciale către societatea la care acesta era angajat.

Orădeanul este bănuit că, ulterior, ar fi folosit ștampilele falsificate pentru denaturarea conținutului a 86 de documente fiscale, respectiv facturi și chitanțe, prin care se atesta, în mod nereal, plata chiriei către cele două firme.

Bărbatul este bănuit că și-ar fi însușit astfel, pe nedrept, 73.377, 24 lei, reprezentând contravaloarea chiriei achitate de firma angajatoare.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celui în cauză.