Consiliul Naţional al PNL a aprobat, joi, desemnarea lui Rareş Bogdan în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, pe funcția rămasă vacantă după demisia lui Ilie Bolojan.

Liderul PNL Ludovic Orban a spus că este „o promovare la excepţional” pentru „rezultate excepţionale”. Rareş Bogdan le-a cerut liberalilor să nu primească pesedişti în partid. „Nu aveţi ce să vorbiţi cu ei, zdrobiţi-i în alegeri, nu îi aduceţi în casa noastră!”, a spus el.

„Trebuie să recunosc că e o promovare la excepţional. Sunt mulţi colegi cu state vechi, care au dus bătălii şi care ar fi putut candida. Am ales să facem această propunere pentru că promovările excepţionale se fac după rezultate excepţionale”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a precizat că Rareş Bogdan „a plecat de la măsuţa lui, a abandonat carierea de jurnalist de succes” şi a venit alături de liberali pentru a candida la europarlamentare. Orban a spus că a fost o decizie importantă, care a avut un rol deosebit de important în victoria la alegerile europarlamentare.

Ludovic Orban a precizat că a făcut această propunere şi pentru surpriza pe care le-a făcut-o Rareş Bogdan, prin faptul că a fost zi şi noapte umăr la umăr alături de el, alături de fiecare coleg şi a pus umărul la această frumoasă victorie în alegeri.

Rareş Bogdan a declarat, la rândul său, că este onorat şi emoţionat cum a fost şi pe data de 14 martie, atunci când liberalii l-au primit în mijlocul lor.

„Vreau să-mi permiteţi să fac o plecăciune în faţa celor peste 200.000 de membri şi a celor peste 2,5 milioane de români care ne-au acordat votul, astfel încât am devenit partidul numărul unu al României.”

„Primarii noştri vor recâştiga mandate şi vreau să îl rog pe fiecare preşedinte de filială, pe fiecare prim-vicepreşedinte, pe fiecare preşedinte de organizaţie locală, pe Ludovic Orban, pe Raluca, pe Iulian: nu îi primiţi în partidul nostru, ferecaţi uşile PNL pentru orice ales local al PSD! Nu au ce căuta în PNL. Îi vom zdrobi. Sunt dezorientaţi, sunt îngenunchiaţi. (…) Nu aveţi ce să vorbiţi cu ei. Zdrobiţi-i în alegeri! Nu au ce căuta în casa noastră.”

„Acum un an şi jumătate păreau că vor câştiga, acum sunt praf şi pulbere, sub 15%, iar noi suntem în creştere şi vom fi şi mai puternici. Nu avem nevoie de nimeni decât de dumneavoastră şi de români, nu avem nevoie de niciun aliat astăzi, aliaţi îi avem pe bunul Dumnezeu şi poporul român. În jurul PNL şi pe condiţiile PNL se va face următoarea guvernare. Alegerile prezidenţiale sunt cheia viitoarelor alegeri!”