O profesoară a Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Bulz, judeţul Bihor, este cercetată după ce nu a purtat masca de protecţie în timpul cursurilor.

Mai mult, dascălul a instigat şi alte cadre didactice să nu poarte masca şi să nu îi lase pe elevi să poarte masca de protecţie.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 4501/P/2020 în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de zădămicerea combaterii bolilor, prev. de art 352 alin. 1 C.pen., nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 C.pen., şi abuzul în serviciu, prev. de art. 297 alin* 1 C.pen., constând în aceea că de la începutul anului şcolar 2020-2021, respectiv din data de 01.09.2020, doamna profesoară X, titular la Şcoala Gimnazială nr. l Bulz şi cu completarea normei didactice la Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, nu a purtat mască de protecţie impusă în contextul actual al riscului de infecţie cu virusul Sars Cov 2, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri cu privire la acest aspect, însă aceasta nu s-a conformat. 

De asemenea, numită X a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi de a nu purta mască sau de a lăsa copiii fără mască la orele de limba engleză„, se arata într-un comunicat de presă.

foto: arhiva

Sursa: Realitatea din Justitie